Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die op een milde en duurzame wijze klachten kan verhelpen. Homeopathie kan ingezet worden bij een acute klacht of iets wat al langer speelt. Met name baby’s en kinderen reageren snel op een homeopathisch middel. Maar ook volwassenen en ouderen hebben baat bij deze vorm van natuurlijke ondersteuning.

Een homeopaat zoekt voor iedere patiënt een persoonlijk homeopathisch geneesmiddel dat het immuunsysteem stimuleert om zelf het lichaam te genezen. Want tegen een goed werkend immuunsysteem, kan geen enkel virus, bacterie of parasiet op. Homeopathie werkt in op de gehele mens zorgt voor een optimale gezondheid binnen iemands mogelijkheden. Deze geneeswijze pakt de kern van de klacht en werkt niet slechts symptoom bestrijdend.

Natuurlijk herstel
Ons lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. Ziekte ontstaat doordat iemand fysiek, mentaal of emotioneel uit balans is. Met een homeopathisch middel wordt een een ‘duwtje in de goede richting’ gegeven waarmee dit zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Zo kan iemand op natuurlijke wijze en op eigen kracht in balans komen.

Het similia-principe
Een middel wordt geselecteerd op basis van symptomen. Alle symptomen bij elkaar geeft een bepaald geneesmiddelenbeeld zoals omschreven in diverse Materia Medica. Hierin staan vele geneesmiddelenbeelden beschreven. Een geneesmiddelenbeeld is ontwikkeld op basis van het similia-principe: het gelijke met het gelijkende genezen. Stoffen die in fysieke vorm ziekmakend zijn, kunnen eenmaal verdund het symptoombeeld van de ziekte opheffen.

Veilig
Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een zeer duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.