Over Eefje

Met mijn gezin woon en werk ik in het mooie Reeuwijk-Brug. Het is inmiddels ruim 15 jaar geleden dat ik op het pad van de homeopathie kwam. Na de geboorte van onze kinderen ben ik regelmatig ziek geweest. De gangbare aanpak om beter te worden werkte niet. Daardoor ging ik al snel op zoek naar natuurlijke geneeswijzen. Ik was tot die tijd altijd al geïnteresseerd in kruidengeneeskunde en voeding. Hiermee had ik het gevoel dat ik zelf iets kon doen aan mijn eigen gezondheid.

Eigen ervaring

De kracht van homeopathie ontdekte ik naar aanleiding van een klein boekje: ‘Homeopathie in het Kraambed’. Tijdens een zoveelste borstontsteking zorgde een homeopathisch middel ervoor dat de koorts en pijn binnen een dag ‘verdwenen’ was. Ik vond het wonderbaarlijk omdat ik normaal ruim een week ziek was – met en zonder antibiotica. Met het juiste homeopathische middel heb ik nooit meer borstontstekingen gehad. Mijn interesse was gewekt; in 2011 startte ik met de opleiding tot Klassiek Homeopaat waarvan ik in 2017 ben afgestudeerd.

Vele wegen naar Rome

Door homeopaat te zijn wil ik een alternatief bieden voor het eenzijdige narratief van de westerse medische wereld. Er zijn zoveel manieren om tot een goede gezondheid te komen en de homeopathie is er gewoon één van. Het veel gehoorde “niet-wetenschappelijk” argument schuif ik bewust terzijde: wat namelijk wel of niet wetenschappelijk wordt aangetoond is geheel afhankelijk van degene die onderzoek financiert. En aangezien het in de medische wereld heel normaal is dat de fabrikant z’n eigen product onderzoekt is er altijd een vertekend beeld van de werking en met name van de bijwerkingen. Homeopathische middelen worden altijd test op gezonde vrijwilligers, al meer dan 200 jaar lang. Geen dierproeven, geen vervuilende productiemethoden en niet toxisch. Homeopathie werkt op een natuurlijke wijze samen met het lichaam.

Opleiding en accreditatie

Mijn studie was de 6-jarige HBO opleiding klassieke homeopathie gevolgd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde (HvNA) in Arnhem (diploma 2017). Daarnaast beschik ik over een CPION geaccrediteerd Medische Basis diploma volgens de Plato eindtermen (2016) en ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NWP.