Voorafgaand aan een eerste consult vul je een intake-formulier in met vragen over jouw persoonlijke en familiaire ziektegeschiedenis. Tijdens het consult gaan we daar samen verder op in en zal ik meer specifieke vragen stellen. Alle vragen zijn nodig om een compleet beeld te vormen van jou als mens. Want de mens als geheel is de belangrijkste factor bij het kiezen van een passend homeopathisch middel. Aan het einde van het eerste consult bespreek ik het behandelplan.

Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop werk ik het consult uit tot een analyse waarna ik een keuze maak in een middel. Na inname hebben we telefonisch of per mail contact om jouw reactie op het geneesmiddel te volgen. Dit volgen van de reactie is een belangrijk onderdeel van een homeopathische behandeling. Het verloop verschilt per persoon: sommige mensen zullen een snelle verbetering merken, anderen zullen langer de tijd nodig hebben.

Een vervolgconsult duurt doorgaans max. 1 uur. We kijken samen naar veranderingen op alle niveaus: mentaal, emotioneel en fysiek. Daarna maken we een afweging hoe we de behandeling vervolgen.