vrijstelling-mondkapjesplicht

Vrijstelling mondkapjesplicht

In Nieuws by Eefje

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in Nederland verplicht. Er geldt echter een vrijstelling voor deze mondkapjesplicht. De Nederlandse overheid maakt een uitzondering voor diverse groepen mensen, zo is te lezen op hun website.

“Een uitzondering geldt voor mensen die vanwege hun (zichtbare of onzichtbare) beperking of chronische ziekte niet in staat zijn een mondkapje te dragen, op te zetten of die daarvan ernstig ontregeld raken.” Bron: rijksoverheid.nl/mondkapjes

Via bovenstaande link kun je actuele informatie vinden. De overheid adviseert om een vrijstellingskaart bij je te dragen. Mocht je ter verantwoording worden geroepen voor het niet dragen van een mondkapje, dan laat je deze vrijstellingskaart zien. Belangrijk: je bent op dat moment aan niemand verplicht om te vertellen welke medische aandoening je hebt! Dat is en blijft privé.

De vrijstellingkaart is te koop, maar je kunt ook zelf een print maken. Zoek op internet naar ‘vrijstelling mondkapjesplicht’ en kijk bij afbeeldingen.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, neem gerust contact op.